933 285 158
curriculumlocal@itinerarium.com

29 Feb 2016

Iniciem el projecte #curriculumlocal #mobile

Sesión 1 Nou Patufet

Iniciem el projecte Currículum Local Currículum Mobile amb un grup de 10 professors de la ESO de l’Escola Nou Patufet del barri de Gràcia de Barcelona.

És una oportunitat d’obrir l’escola cap a l’exterior i d’aprendre a partir de l’observació i el treball sobre diferents aspectes del barri. No necessitem llibre de text. L’escriurem alumnes i professors i hi podrem accedir des de diferents canals: l’entorn web i les aplicacions per a mòbils .

La introducció de les TIC ens pot portar a pensar que ja estem en el camí del canvi, tanmateix aquestes tecnologies no garanteixen que aquest canvi es doni. Entenem que el canvi porta a un nou rol al professorat que deixa de estar en el centre del procés d’ensenyament i aprenentatge i en el nou paper de l’alumne actiu que treball en grup en projectes que li interessen i que el vinculen al lloc on viu.

En el curs que comença Intentarem anar donant resposta a les següents preguntes:

https://www.swissreplica.is

Què podem aprendre en el nostre camí cap a l’escola? Podem treballar la matemàtica, fer ciència ciutadana, i utilitzar la tecnologia per resoldre problemes que ens afecten o per millorar el nostre entorn?

Podem fer geocaching en el nostre barri? pots ser divertida aquesta descoberta? i poden plantejar-la els mateixos nois i noies?

Volem donar a conèixer els tresors que ens envolten… aquells dels quals ens sentim tan orgullosos? un recorregut d’interès històric, uns edificis d’interès patrimonial? productes que identifiquen el lloc on vivim? personatges destacats: escriptors, músics…?

Tenim curiositat per saber com ha canviat un lloc determinat en l’últim segle?

Estem al cas dels animals i plantes autòctons del nostre entorn? Sabem si hi ha expècies forànies o invasores?

Tenim conciència de la qualitat medioambiental del lloc on vivim? respirem un aire sa? sabem d’on prové l’aigua que bevem? tenim molt soroll en el nostre entorn?

Són accessibles els nostres carrers i camins? i les botigues, hotels i restaurants?

Sabem quin és l’origen del nom dels nostres carrers?

Coneixem prou bé les botigues i empreses que hi ha prop de l’escola?

Què canviaríem, que no ens agrada del nostre entorn?

Aquestes són algunes de les preguntes o reptes que ens plantegem per a aquest projecte que s’inicia. Us anirem explicant com anem avançant.

Leave a Reply